Basset Fauve de Bretagne

Basset Fauve de Bretagne

 

Dela vår passion för den perfekta jakt- och sällskapshunden!

 

Basset fauve de Bretagne är en passionerad jakthund, men också utmärkt som sällskapshund. Den är social, tillgiven och har ett jämt temperament, men den trivs inte med begränsad rörelsefrihet utan vill ha fysisk aktivitet.

 

Som jakthund anpassar den sig lätt till all slags terräng, även svår sådan, och den lämpar sig för jakt på all slags villebråd. Vid jakt är den modig, smart och envis, vilket gör den mycket effektiv. Den är ihärdig och uthållig, kan både driva och stöta. Av tradition arbetade rasen i pack, men idag jagar den huvudsakligen ensam eller med en partner.

 

Rasen skapades i Frankrike på 1800-talet, genom att man korsade griffon fauve de bretagne med kortbenta hundar från Vendée-området.

 

 

FCI-Klassifikation: Grupp 6

 

FCI-nummer: 36

 

Ursprungsland: Frankrike

 

Helhetsintryck: Basset fauve de bretagne är liten och ger ett substansfullt intryck. Till sättet är den livlig och den är snabb i förhållande till sin storlek.

 

Päls: Pälsen ska vara mycket sträv, torr och ganska kort. Den ska aldrig vara ullig eller krusig.

 

Färg: Färgen skall vara från gyllene vetefärg till tegelrött. Några svarta hårstrån i pälsen på ryggen och på öronen tolereras. Ibland förekommer en liten vit fläck på bringan, vilket dock inte är önskvärt.

 

Storlek: Mankhöjd är 32 - 38 cm